„… Вардар е мала река, но тече низ вените од Јулиските Алпи до Гевгелија…

Токму затоа, кога Столе ќе удри форхенд ‘Република Македонија’,  Петар му враќа со бекхенд ‘Македонија“. Затоа Чупко зборува македонски како да му е мајчин…

Затоа и Тимур,  тој најголем Тимур ја започнува изјавата по освојувањето на Келн со “криво ми е за Момир што не ја заврши кариерата со трофејот’.

И Тимур и Шишкарев и Даинис, се дел од оној слоганот ‘Ние и Русите 300 милиони”.

Да се сите такви,  доволно е да бидеме и еден милион“.

Целата колумна на Balkan Handball

SHARE