Три бугарски телевизии, ТВ Европа, Велнес ТВ и ТВ Туризам со различна програмска содржина, вести, туризам и подобрување на животот, од денеска, се присутни во македонскиот медиумски простор.

Дозволата за емитување во земјава ја добиле пред две недели, а во моментов може да се гледаат на територијата на Општина Струмица преку кабелскиот оператор „Нет кабел“.

Во преговори се и со останатите локални кабелски оператори за емитување преку нивната мрежа на територијата на целата држава објави „Независен“.

SHARE

4 Коментари

  1. СИТЕ ГОМНА ДОАЃААТ ОД ЦИГАНСКАТА СТРУМИЦА И ПРЕДАВНИЧКОТО СЕМЕЈСТВО З,А,Е,В,И ПРЕДАВНИЦИТЕ МОРА И ТРЕБА ДА СЕ УНИШТАТ

  2. A koj ke gleda taj ciganski tv i ciganski jazik izvini fasisticko– svinsko budalski jazik fa gnasen jazik i budalest fasisticki << ti bil toj STRUMICKO ZAEVISTICKI JAZIK

Comments are closed.