Од идната година нема поместување на сказалките!

Европската комисија предложи укинување на поместувањето на сказалките на часовниците во ЕУ, а земјите-членки сами ќе одлучат дали ќе го задржат летното или зимското време.

„Поместувањето на сказалките мора да престане во 2019 година. Земјите-членки треба сами да одлучат дали нивните граѓани ќе живеат според летно или зимско сметање на времето“ изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер во Стразбур.

SHARE