Од јазикот, ,,Goodbaye” и умот си патиме (ФОТО)

Таблата што ги испраќа патниците што заминуваат кон Грција кај граничниот премин Дојран – Dojrani на македонско грчката граница ја покажува сета наша површност и импровизација.

Иако секому што знае англиски јазик му е јасно дека пораката довидување на англиски е погрешно напишана таа со месеци ги испраќа патниците без да биде поправена грешката.

Наместо правилно Goodbye некој надлежен платил за тендер за табла на која пишува Goodbaye што нема никакво значење во англискиот јазик.

А патниците врват. И ни се чудат на умот.

SHARE

Comments are closed.