Од Смоквица до Демир Капија за „само“ 100 денари!

Од следната недела и официјално ќе биде пуштена во употреба и првата, од двете патарини, на автопатот Демир Капија-Смоквица, и таа ќе биде делниица на која ќе се наплатува најскапа патарина – 100 денари-  одлучи владата.

На втората патарина на истиот овој автопат која треба да почне со наплата следната година ќе се наплаќа 80 денари.

Со комплетирање на оваа давачка, од Табановце до граничниот премин Богородица ќе треба да се издвојат 340 денари за патарина.

SHARE