Од полноќ, кога престанува дооговорената  прицедура од 1999 со Хеленик петролеум, според која Регулаторната комисија ги утврдуваше цените на дериватите, спапува на сила нова методологија..

Не се познати детали , но Додека регулаторна комисија не донесе нови, продавачите на горив саи е гигормираат цените.

Од РКЕ, се надеваат дека нема да дојде до ценовни шокови и апелираат цената на горивата да остане во рамки на движењето на светската берза, а на граѓаниите и станува на бензиска да дознаат кое говиво кое зенаѝ има.

ВО иднина, како што е најавено, цените ќе се менуваат на неделно ниво…..

SHARE

Оставете коментар