Одметнатиот „Независен Грк“ ќе формира нова партија!

Димитрис Каменос, поранешниот член на „Независни Грци“ кој беше исклучен од партијата и потпретседател на грчкиот парламент кој вчера поднесе оставка на оваа позиција, денеска најави формирање на нова партија.

Димитрис Каменос и Такис Балтакос, во заедничко соопштение објавија дека ќе основаат  десничарска партија чија цел ќе биде да се олесни формирање на поширок Патриотски фронт со цел „да се спречи традицијата на името на Македонија кај Словените“ и кај левичарската влада.

Претседател на оваа патриотска партија ќе биде Димитрис Каменос, а генерален секретар Такис ​​Балтакос.

„Се обраќаме кон грчките патриоти, и во Грција и во странство, кои се спротивставуваат на традицијата на светото име Македонија.

Се обраќаме кон оние кои не прифаќаат дегенерација на образованието и традиционалните вредности, обичаи и обичаи на грчкиот народ.

Се обраќаме кон оние кои сакаат враќање на законот и редот во земјата“ се вели во соопштението.

Димитрис Каменос беше исклучен од „Независни Грци“ зашто на гласањето доверба на грчката влада пред потпишувањето на преспанскиот договор гласаше „за“ паѓање на владата, спротивно од неговата партија која е во коалиција со СИРИЗА на Алексис Ципрас.

SHARE

Comments are closed.