Офф.нет: Браќа Бугари, дај бе одје*ете

Да потсетиме, група македонски интелектуалци пред пар месеца објавија отворено писмо до ЕУ како реакција на ставовите и барањата во Декларацијата на бугарското собрание, ставови кои деновиве беа бетонирани од бугарската академија.

А, Стево – изгубен во свемирот – Пендаровски најде да кука за тоа како не сме знаеле доволно бугарски актери. Што би рекла онаа севселенска будалетина „Изгубен во времето, би го барал семето, одејќи по жицата…. на мојот мултиетнички народ“.

Извор: Офф.нет.

SHARE