„Охрид групата“ нè призна како Република Северна Македонија

Членовите на Охридската група која ја формираше македонската влада бараат премиерите на земјите членки на ЕУ да дадат датум за преговори за Република Северна Македонија.

“Силно ги повикуваме лидерите на НАТО и Европската Унија да ја поканат Република Северна Македонија да започне пристапни преговори кога ќе се сретнат до крајот на месец јуни и на почетокот на идниот месец.

На писмото се потпишани екс генералните секретари на НАТО Робертсон и Солана, амбасадорот Волфганг Ишингер, екс претседателот на Бугарија Плевнелиев, екс шведскиот министер Карл Билд и францускиот дипломат Алан Лероа.

SHARE

Comments are closed.