Охридскиот договор ќе добие министерство?

Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор наскоро ќе прерасне во Министерството за политички системи и односи меѓу заедниците.

Пратениците во Нацрт законот сугерираат ова министерство, покрај овластувањата на секретаријатот, да ги добие и дел од надлежностите на Министерството за образование и култура.

SHARE