Она, кога не сакаат ни да чујат име на „М“

Која „формула“ ќе ја одбере Ракометната федерација на Македонија при денешниот настап во Кожани, Грција – под кое име, знаме, амблем, дрес, лични имиња – да настапи и да не ги „испровоцира“ домакините е тема на денот, со оглед на тоа дека од таа страна на границата не им се мили ни уставното име на Републиа Македонија, ни референцата пјРМ, а, (во процент од 70 отсто) и било какво име кое го содржи зборот Македонија.

Ќе има ли инцидент во Кожани, Грците со закани за напуштање на теренот

SHARE