Опаѓа популарноста на Макрон

Само 40 отсто од Французите се задоволни од „работата“ на претседател покажува анкетата објавена во „ Journal du Dimanche“, а незадоволство искажаа 58 од анкетираните.

Ова говори за драматично опаѓање на популарноста на шефот на државата, Емануел Макрон, за кој, лани во јуни, позитивно се изјасниле 64 отсто од граѓаните.

Емануел Макрон ја презеде функцијата претседател на од 14 мај 2017 година.

Тој е противник на проширувањето на ЕУ и бара прво Унијата внатрешно да се реформира.

SHARE