Опасниот вирус стигна во Европа

In this Jan. 13, 2020, photo, travelers pass by a health checkpoint before entering immigration at the international airport in Beijing. The possibility that a new virus in central China could spread between humans cannot be ruled out, though the risk of transmission at the moment appears to be low, Chinese officials said Wednesday, Jan. 15, 2020. (AP Photo/Ng Han Guan)

Две лица се заразени со опасниот коронавирус во Франција, потврди министерката за здравство за АФП.

Министерката Агнес Бужин изјави дека во Франција се пријавени два случаи на инфекција на коронарна вирус: еден случај е потврден во Бордо, а друг во близина на Париз, пренесе „Индипендент“.

Во САД, во меѓувреме, е откриен уште еден случај.

Инаку, бројот на заразени со новиот вид коронавирус во централна Кина се искачи на повеќе од 800, со 26 мртви.

SHARE