Опозицијата пак го напушта Собранието!?

ВМРО – ДПМНЕ го напушта Собранието откако владеачката коалиција реши законот за ратификација на договорот со Грција да го носи по кратка постапка, дознава expres.mk

Без опозицијата во собранието ќе нема двотретинско мнозинство за избор на членови на распуштената Државна Изборна Комисија со што е невозможен нејзиниот избор и распишување на Референдум за името.

SHARE