Опозицијата протестира: СДСМ да не го „продава“ Гоце Делчев (ВИДЕО)

На протестот што опозициската ВМРО-ДПМНЕ го одржува низ центарот на Скопје се бара власта на СДСМ и ДУИ да не ги прифаќаат барањата на Бугарија и да не се согласат Гоце Делчев да биде прогласен за бугарски херој.

Во поворката која се движи низ скопските улици може да се видат голем број транспаренти преку кои на власта ѝ се порачува дека Гоце не смее да биде „продаден“.

Протест за ЕУ, за Македонија, за Гоце Делчев, 15.09.2020

Протест за ЕУ, за Македонија, за Гоце Делчев, 15.09.2020

Posted by Hristijan Mickoski on Tuesday, September 15, 2020

SHARE