Ориѓански го избриша постот за “коитус на Македонците сами со себе”

Жестоките реакции на социјалните мрежи го принудија музичарот Златко Ориѓански да го повлече статусот во кој тој им порачува на македонските граѓани да “водат љубов самите со себе”.

Ориѓански денеска ќе настапува на концерт по повод поканата од НАТО во Гевгелија заедно со Бени Нон Стоп и Ерик Фокс.

Ориѓански беше дел од кампањата на СДСМ на последните парламентарни и локални избори.

Тој во своите постови неретко тврди дека македонакиот народ не ги следи модерните трендови во политиката и културата а македонските граѓани не се доволно свесни за своите постапки во тој контекст.

Во постот објавен рано наутро тој испрати невообичаено вулгарна порака

Статус на денот – Златко Ориѓански: Да си го опнете….

SHARE