Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи го прими во проштална посета американскиот амбасадор Џес Бејли и му се заблагодари за „неизбришливата трага врз успесите на земјава“.

„САД не се само стратешки партнер на Република Македонија, туку и најважен пријател, со чие присуство и активно учество се остварени најважните успеси на земјава од нејзината независност. Оттука, искрена благодарност за севкупниот Ваш ангажман, заложба и поддршка со кои оставивте неизбришлива трага, не само во нашиот успех да ја оствариме нашата стратешка определба – членството во НАТО, туку и неизбришлива трага во имплементирањето на западните вредности на регионот на целиот Балкан, на чии основи е изграден и денешниот успех во напредокот на целиот регион“, рече Османи.

Бејли пред десетина дена најави дека во почетокот на март ќе си замине од Скопје, а набрзо потоа и ќе ја напушти службата во Стејт департментот по 34 години.

SHARE

3 Коментари

  1. Apo bejli se zahvaluval za mnogu dobro pushenje i lizhenje na jajcite. Ne che gi mijal jajacite 5 god. Mnogu dobro.svite poljiticari su ljizhalji

Comments are closed.