Џек Ма, основач на Али Баба го намали својот удел во Интернет-компанијата на 4,8 проценти, продавајќи акции вредни 9,6 милијарди долари во тгекот на последната година, дознава Ројтерс.

Во моментот, бизнисменот поседува 4,8% од акциите, а една година порано имаше 6,4%.

Групацијата Алибаба е најголемата компанија за е-трговија во Кина основана 1999 година.

SHARE