Осум дечиња осудени на мизерија затоа што татко им е вработен (ВИДЕО)

Осум малолетни дечиња во планинското село Црешнево во општина Македонски Брод се осудени на секојдневна битка со гладот и нехигиената само затоа што нивниот татко е вработен и со 7000 денари плата не може да добијат социјална помош.

Од нејасни причини тие не можат да добијат ниту социјален стан.

Сторијата во која се најавува репортажата за оваа тажна приказна е на ТВ Алфа

SHARE