Откако за 24 часа починаа 849 лица од корона – Шпанија во карантин

Во шпанија е забележан рекорден број на починати во изминатото денонокие, по што во оваа земја е прогласен општ карантин.

Новиот црн рекор де 849 починати, а бројот на смртни случаи од епидемијата е 8..189, во однос на 7.340 од понеделникот.

Само на лекарите, војската и полицијата им е дозволено да се движат.

Вкупно 94.417 луѓе се заразени со коронавирусот во Шпанија, пренесува Ројтерс.

SHARE