Командата на Американската армија во Европа го отстрани видеото од вежбите на воениот полигон Криволак, на кое пишуваше дека американски војници вежбале заедно со „северномакедонските војници во Северна Македонија“.

Не е јасно како е направена грубата грешка имајќи пред вид дека САД во 2004 година ја призна Република Македонија со уставното име.

Видеото беше објавено вчера.

Армијата на САД соработува со “Северномакедонски” војници

SHARE