Инцидентот се случи  во зенитот на новогодишната прослава во популарниот Парк Горки во  главниот град кога терадиционално се пее руската национална химна.

Дрвената структура преполна со луѓе се распадна токму една минута пред полноќ и десетици паднаа на лизгалиштето под неа.

„Раша тудеј„ јавува за 13 повредени по паѓањето од висина од 5 метри .

SHARE