Пак ќе му се суди на дедото на малата Тамара

Затворската казна од 7,5 години за Љупчо Стојановски, дедото на малата Тамара од Велес, за обид за убиство на екс- министерот за здравство, Никола Тодорове укината, одлучи Алелациониот суд.

Случајот се враќа на повторно судење од почеток, а првото рочиште е закажано за 5 декември.

Во образложението се вели дека пресудата е недоволно јасна и разбирлива, а не е јасно дали Стојановски имал намера да убие или само да го заплажи Тодоров.

Малата Тамара Димовска почина пред повеќе од три години, чекајќи операција на рбетот во странство.

Стојановски лани на 1 јуни се обиде да стрела во Тодоров токму на денот кога ја предаваше министерската функција.

SHARE

1 Коментар

  1. Не е важно дали дедото на Тамара сакал да убие или да заплаши, многу поважно е што дедото не успеа да не ослободи од еден докажан ВЕЛЕПРЕДАВНИК како Н.Т. а колку убаво ќе беше да не промашил, една грижа помалку!

Comments are closed.