Палмер: Обвинувањата за Јанева бараат сериозен одговор

САД поддржуваат истрага за шефицата на СЈО Катица Јанева, изјави рече Метју Палмер, заменик-помошникот државен секретар.

„Такви сериозни обвинувања бараат сериозен одговор“ – вели Палмер.

 Ако постојат докази, тогаш соодетно обвинение ќе биде можност за властите и Северна Македонија да покажат почитување на владеење на правото, кое преставува фундаментална основа што ќе ѝ помогне на Северна Македонија да го продолжи европскиот пат.

Ние ги поодржуваме и охрабруваме институциите на Севрна Македонија да ја завршат оваа истрага“, рече Палмер во интервју за Српската редакција на Гласот на Америка.

SHARE