Панов: Нација која го брише минатото, не заслужува да има држава!

Професорот Митко Б. Панов од Институтот за национална историја (ИНИ) преку парафраза на некогашниот британски премиер Винстон Черчил го коментира однесувањето на македонската страна под „добрососедскиот“ притисок од Бугарија.

"A nation that forgets its past has no future’." Winston ChurchillАплицирано на Република Македонија:"Нација која го брише минатото, не заслужува да има држава!

Posted by Mitko Panov on Tuesday, September 15, 2020
SHARE