Папата дојде, знамето фрлено на земја, граѓаните дома (ГАЛЕРИЈА)

Покрај двата протоколарни гафови на владата при посетата на папата Францис уште неколку други моменти од денешниот настан ги иритираат граѓаните.

Најпрвин фрлените државни знамиња на мермерот на плоштадот Македонија во центарот на Скопје.

Кој и да го сторил тоа се работи за гостин на церемонијата или официјален претставник на институција кој го понижил државниот симбол што е кривично дело.

Доколку МВР сака да ги открие тие што го фрлале знамето на земја може да го стори тоа.

Иритира и бројката на граѓани што го пречекаа Папата според провладините медиуми.

Тие говорат за 15 илјади а реално власта успеа да собере не повеќе од 3 илјади луѓе што е рекордно ниска бројка за било која посета на папа во било која земја.

Едно од прашањата од граѓаните на социјалните мрежи се однесува и на тоа што се наоѓало во чантите на гостите а било одземено од полицијата.

Кај дел од луѓето биле најдени големи пакувања на кечап и мајонез.

На една од фотографиите на кои папата се поздравува со граѓаните, тие се помалку од неговото обезбедување што досега не се случило никаде на отворен простор.

Причината за тоа според голем број граѓани кои јавно коментираат е пораката на папата во која не спомена дека сме Македонци и квалификацијата на Кирил и Методиј како Бугари.

Се на се наместо празник на толеранцијата, помирувањето, братството, посетата на папата се претвори во настан за кој голем дел од граѓаните немаат никаква емоција и покрај симпатиите кон папата Францис.

SHARE

11 Коментари

 1. +++++++++ПАПАТА ДОЈДЕ ДА ЈА ПОГРЕБА МАКЕДОНИЈА!!!!!!++++++++
  ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛ” ИВАНОВ, АМНЕСТИРАЈ ГИ НАШИТЕ ОД ЗАТВОР!
  И ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛЕ” ИВЧЕ СИ САМО ОБЧИНА РАСИПАНА КУКАВИЦА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ МАЈМУН ПОГОЛЕМ ДО ЗАЈЧЕ! ТИ СИ ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ГРОБАР НА МАКЕОНИЈА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ ПОГОЛЕМ ПРЕДАВНИК И ОД ЗАЈЕБ И ОД СТЕВО !!!+++++
  ИВАНОВ, ТИ СИ НАЈГОЛЕМ ИЗРОД МАКЕДОНСКИ !!!!

 2. +++++ПАПАТА ДОЈДЕ ДА ЈА ПОГРЕБА МАКЕДОНИЈА!!!!!!++++++++
  ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛ” ИВАНОВ, АМНЕСТИРАЈ ГИ НАШИТЕ ОД ЗАТВОР!
  И ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛЕ” ИВЧЕ СИ САМО ОБИЧНА РАСИПАНА КУКАВИЦА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ МАЈМУН ПОГОЛЕМ ДО ЗАЈЧЕ! ТИ СИ ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ГРОБАР НА МАКЕОНИЈА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ ПОГОЛЕМ ПРЕДАВНИК И ОД ЗАЈЕБ И ОД СТЕВО !!!+++++
  ИВАНОВ, ТИ СИ НАЈГОЛЕМ ИЗРОД МАКЕДОНСКИ !!!

   • Pa ja Nikola nisam znao da ti imaš srpsko državljanstvo. Kad ćeš do Vranja da produžiš lična dokumenta?

   • Пак си смешал апчињата, ај во Бардовци! Носи го и Стевче!
    Nikolce Grozdanovski=Dušan Silni = Chetnik = исти лудак од Австралија !
    АЈДЕ ОДЈЕБИ ПСИОХОПАТУ!

 3. Papa je video pichku od kviskovica. Prvi put. Naviko na dechja depetha.ima srequ da i michika mu go nije pokazal pichkata qe go imal traumi vov vatikano

Comments are closed.