Дури 14 илјади војници, 375 единици копнена и воздухопловна техника учествуваа во Парадата на победата со која во Москва денеска беше одбележана 75 годишнината од победата над фашизмот.

На парадата учествуваа и 10 историски единици кои маршираа на Црвениот плоштад во униформи од воените години.

Овој јубилеј според традицијата особено величествено и масовно требаше да биде одбележан на 9 мај, но поради пандемија на коронавирусот беше одлучено прославата да се одложи.

SHARE