Павел од Делчево, освои злато на кик-бокс турнир во Сараево

Претставникот на кик-бoкcинг клубот „АС“ од Делчево, Павел Стојчевски освои златен медал на Меѓународниот кик-бoкcинг турнир „Гран-при 2020“ кој се одржа во Сараево, Босна и Херцеговина.

Како што информираше неговиот тренерот Љупчо Стојчевски, тој беше прогласен и за најдобар во дисциплината лaјт-кoнтaкт.

На „Кик-боксинг Гран-при 2020“ во Сараево годинава настапија над 650 натпреварувачи од неколку балкански држави, меѓу кои и Република Македонија, пртенесе „Инфомакс“.

SHARE