Пендаровски бара ефективна истрага за „Рекет“ (ЖИВО)

Прес конференција на претседателот на државата поврзана со скандал на која побара да се именуваат со ме и презиме вмешани во скандалот.

Ова е најдобар тест да се стави на тест нашата држава, вели Пендаровски. Тој смета дека индивидуалната одговорност на еден обвинител не може да се однесува на целото СЈО и обвинителство.

Шефот на државата изрази разочараност што некои личности од судско-обвинителниот систем надлежни околу „Рекет“ заминале на одмор.

SHARE