Претседателскиот кандидат Стево Пендаровски не се согласува со предлог измени на законите за безбедносните служби со кои би се одзеле надлежности од шефот на државата, а би се додале на премиерот.

 “Ако ова биде навистина последна верзија и ако јас бидам претседател и ако дојде тој указ за потпишување ако оваа верзија остане на крај нема да се согласам со неа…“ изјави Пендаровски во гостување на „Топ тема“. на Телма.

Тој рече дека нема да се согласи со верзија на Закон за координација на службите во кој последниот збор ќе го има Премиерот.

SHARE

2 Коментари

  1. НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ, НЕ ГЛАСАЈ ЗА СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ЛИЦЕ ЗАМЕШАНО ВО АТЕНТАТОТ ВРЗ БОРИС ТРАЈКОВСКИ ВО МОСТАР 2004!
    ТОЈ Е ЛАБИЛЕН ПСИХОПАТ И МОНСТРУМ! МУЛТИПЛ УБИЕЦ!
    ШИПТАРИТЕ, НЕ ДАВАЈТЕ СВОЈОТ ГЛАС ЗА СТЕВО ПЕНАДРОВСКИ УБЕЦ КОЈ НАРЕДИ КОЛЕЊЕ И ГЕНОЦИДОТ ВРЗ АЛБАНЦИТЕ ВО АРАЧИНОВО!

    SHIPPERS, NUK jepni zërin tuaj për humbjen e STEVO PENADROVSKIIT QË DUHET TË BORING DHE GENOCID PËR SHQIPTARËT NË ARACHINOVË!

Comments are closed.