Пендаровски им го честита Денот на независноста на САД и на албански

Претседателот Стево Пендаровски им го честита Денот на независноста на САД на македонски, на англиски и на – албански.

„Честит Ден на независноста на нашите американски пријатели. Партнерството со #САД уште од нашата независност ни помогна во зајакнувањето на нашите институции, општество и демократија, поддржувајќи нè во остварувањето на стратешката цeл, членството во #НАТО@USAmbNMacedonia“, објави тој на Твитер.

„Знаеш дека албанскиот не е службен во надворешни односи?“, го праша твитерџијата Alexander@AlexTaurusMK под постот.

SHARE