Пендаровски: Колку долго ќе преговараме со ЕУ, 15-20 години?

Македонскиот претседател Стево Пендаровски не е задоволен од брзината со која земјите од Западен Балкан се движат кон Европската унија.

„Ако со Црна Гора се преговара седум години и се уште нема светлина на крајот од тунелот, тогаш што можам да им кажам на моите граѓани во Северна Македонија, колку долго тоа ќе трае кај нас?, 15 -20 години? изјавил Пендаровски за црногорската државна ТВ.

Извор: Фокус

SHARE