Претседателскиот кандидат Стево Пендаровски рече дека МНР Никола Димитров најверојатно има обврски надвор од државата штом досега ниеднаш не се појави во еговата кампања .

„Логично е Димитров да се појави на некој собир, да даде поддршка. Јас тоа нема да го барам, принципите не ми дозволуваат да барам од некој аман заман кажи нешто за мене. Ние 20 години сепак сме работеле заедно“, рече Пендаровски, пренесе „Фокус“.

Името на МНР Димитров претходно често се споменуваше како еден од најсериозните можни кандидати за претседател, покрај оние на Радмила Шекеринска и Оливер Спасовски.

SHARE

4 Коментари

  1. Оние кои беа неопределени пред парламетарните избори, а потоа ја дадоа поддршката за СДСМ очекувајќи ги ветените промени, овој пат ќе да бидат остри кон СДСМ, и ќе го казнат СДСМ и нема гласаат за Стево Пендаровски. Пендаровски денеска е во најавени посети во повеќе градови и населени места. Една од најавените општини е и Куманово, каде кандидатот на СДСМ Стево Пендаровски одржува денес митинг. На трибината едвај можеа да се избројат не повеќе од 100 луѓе во градот кој важи за ,,бастион” на СДСМ и поддржувачи на Стево Пендаровски.
    На митингот во Скопје пред два дена Пендаровски и СДСМ собраа едвај 10 000 поддржувачи! Ден пред тоа ВМРО-ДПМНЕ околу 35 000 поддржувачи!

    • Извор Амбасада на САД: На централниот митинг софтверот за броење лица пресмета дека на централниот митинг во Скопје на 14. апр. 2019. СДСМ собраа под 9.500 луѓе. * Сателитско / дрон собирање податоци.

  2. vmr OVCITE i da crknat od maka , SVE dodeka ne gi vratat UKRADENITE pari i NIVNOTO kORLEONCE , nema NIKOGAS da se povratat na vlast !!!

Comments are closed.