Пендаровски „печати“ и на албански

Печатите на Стево Пендаровски се двојазичник – на македонски и на албански јазик, пишува   KOХA.

Пендаровски, на брифинт со новинарите информираше дека печатите на Претседателот веќе се во согласност со Законот за јазиците и информираше дека веб-страницата на претседателството ќе биде на двата јазика.

SHARE