Пендаровски призна дека референдумот пропаднал

Националниот координатор за НАТО Стево Пендаровски ја урна позицијата на СДСМ за успешен референдум и во интервју за англискиот сервис на Ал Џезаира признава дека референдумот пропаднал во една компонента.

Откако неговата изјава за успешен референдум беше прекината од новинарката која не сакаше да ја прифати неговата аргументација за 92 % гласови ЗА и со тоа успешен референдум, Пендаровски призна дека правно референдумот пропаднал но дека постојат правни интерпретации на неговата партија што велат поинаку.

Подоцна Пендаровски зборува и за политичкиот контекс на референдумот и неговата политичка успешност и легимитет за власта но не негираше дека де факто тој е пропаднат.

Делот од разговорот со Пендаровски каде што тој признава дека од правен аспект референдумот е ништовен.

Видеото на Ал Џезаира на овој линк

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2199836833595357&id=247922095752005

SHARE

Оставете коментар