Пепелта на Горан Стефановски ќе биде расфрлена во водите на Охридското езеро

Македонскиот драматург кој долго години живееше во Велика Британија, Горан Стефановски, ќе биде кремиран во 9.20 на петти декември оваа година во крематориумот Бархам во Кентербери.

Пепелта на великанот Горан Стефановски според негова желба ќе биде расфрлана на водите на Охридското езеро, информираат членови на неговото семејство.

Горан Стефановски – човекот што не знаевме колку ни значи

SHARE