Петар Арсовски за АНА-МПА: Референдумот е консултативен…(ВИДЕО)

Референдумот е консултативен, изјави политичкиот аналитичар во Скопје Петар Арсовски во изјавата за Македонската новинска агенција, АНА-МПА.

Според агенццијата „националистичката партија ВМРО започна кампања во последните денови за да ги спречи луѓето да гласаат за да го зголемат бројот на луѓе кои ќе апстинираат„.

„Процентот мора да биде 50% + 1“, вели професорката од Универзитетот во Скопје Ванковска за АНА-МПА. Сепак, ова е нешто што владата и медиумската елита се обидуваат да ја убедат јавноста дека не е вистина.

Референдумот е јасно „реално шоу“, вели таа додавајќи дека клучен дел е парламентот во кој треба да се одржи уставната ревизија.

„Верувам дека вистинската работа започнува во понеделник“, истакна таа.

Мислењето на јавноста е целосно ирелевантно, бидејќи референдумот е свикан спротивно одредбите на Уставот. И целата медиумска кампања беше нелегална“, пренесдува АНА-МПА.

SHARE

Comments are closed.