Петровски: Меркел не испочитува 530 илјади македонски гласачи

Македонскиот дисидент Јован Петровски со интересна анализа за несреќавањето на германската канцеларка со македонскиот претседател.

“Меркел со потегот да не се сретне со Председателот Иванов покажа дека нема почит кон петстотини и кусур илјади граѓани на Р. Македонија. Тие петстотини и кусур илјади треба да и возвратат на Меркел со НЕИЗЛЕГУВАЊЕ НА ГЛАСАЊЕ на референдумот.

Дали се запрашала Меркел со кое право таа зазема страна и дрско агитира-уценува во еден проблем кој е само проблем на МАКЕДОНЦИТЕ.
На таква ли демократија не учите вие децата на ШТАЗИ, па ние во Македонија таква демократија имаме од 1945 до денеска.

Со кое право вие ке вршите притисок на председателот на ВМРО ДПМНЕ! Што ке му понудите, заменик канцелар на Германија, председател на Македонија”, прашува Петровски по посетата на Меркел на Македонија.

SHARE

Comments are closed.