Пилотите и стјуардите ги спасуваа патниците од пеколот

Екипажот на авионот кој се апали вчера на аеродромот Шерметјево во Москва остана до крај на  „работното место“ додека не беше евакуиран и последниот патник,  и учествуваа во спасувачката операција.

На социјалните мрежи, се споделваа нивните фотографии со едноставен коментар – херои.

Екипажот на воздухопловот се состоел од пилотот Денис Евдокимов, копилотот Максим Кузнецов, стјуартите – Татјана Касаткина, Максим Моисеев, Ксенија Вогел

SHARE