Пишман пратенички од опозицијата гласаа „за“, па исчезнаа од Фејсбук

Откако гласаа спротивно на тоа што јавно го најавуваа и против волјата на народот изразена преку бојкотот на референдумот, профилите на Фејсбук на опозициските пратенички Нола Исмајлоска Старова и на Емилија Александрова исчезнаа од социјалната мрежа.

Двете беа дел од осумте пратеници на коалицијата „За подобра Македонија“, од кои седум на ВМРО-ДПМНЕ и еден (Владанка Авировиќ) на Социјалистичка партија на Македонија, што гласаа за потребата од амандмански интервенции во Уставот во согласност со Преспански договор.

Еве што порачаа двете не толку одамна во врска со уставните измени:

 

 

 

 

 

 

 

SHARE

Comments are closed.