По шокот од ММФ, премиерот измисли нова дропка – “Трето полугодие” (ВИДЕО)

По катастрофалната прогноза на ММФ, според кој Македонија оваа година ќе ја заврши со раст од само 1,6 % премиерот Зоран Заев измисли нова димензија во геометријата.

Според досега непознатата дропка тој очекува раст на економијата во третото полугодие, по растот во второто полугодие.

Другите земји имаат по две полугодија, по три третини, по четири квартали само Македонија има три полугодија, пишува порталот денешен.мк кој го објавува видеото од изјавата на премиерот во најновотот математичко достигнување на оваа влада.

Линк до видеото на денешен.мк

SHARE

Comments are closed.