По турската фуснота во НАТО добиваме ѕвездичка и во ЕУ

Најава за бетонирање на македонски идентитет по избор на Софија.

Според новиот бугарски ултиматум Македонија ќе стане членка на ЕУ кога ќе го замени терминот “Македонски јазик” со ѕвездичка “официјалниот јазик на Република Северна Македонија”.

Според најавите од Прашањето ќе мора да се реши пред влезот во ЕУ и тоа на меѓународна обврзувачка конференција, ја пренесуваат бугарските медиуми резолуцијата на бугарската Влада за Македонија.

SHARE