Во последното денонокие починале 6 пациенти од коронавирус.

Најмладиот од нив бил од Скопје и на возраст од 22 години.

Уште двајца, покрај него, потекнуваат од главниот град и по еден од Куманово, од Струга и од Охрид, информира Министерството за здравство.

По направени 1.543 направени тестови регистрирани се 113 новозаболени.

Институтот за јавно здравје денеска регистрира 259 оздравени пациенти.

SHARE