Вечерва, на 72-годишна возраст, почина професорот Божидар Димитров, соопштија членови на семејството за бугарската новинска агенција„ Фокус“.

Божидар Димитров беше поранешен долгогодишен директор на бугарскиот  Национален историски музеј и автор на десетици книги посветени на бугарската историја.

„Изразувам сочувство до роднините и семејството на Божидар Димитров. Почивај во мир, мој пријателе…“, напиша на премиерот Бојко Борисов на Фејсбук.

SHARE

Comments are closed.