Почина Ѓорѓи, го нема веќе дуото Селимова-Желчевски

Пејачот Ѓорѓи Желчески од антологиското дуо Селимова-Желчески, почина утрово во Белград на на 82 годишна возраст.

Кевсер Селимова и Желчевски за порв пат се појавуваат како дует во далечната 1959 година и во изминатите шест децении беа едни од најбараните и најслушаните, во Македонија, а особено во соседството.

Ѓорѓи е роден во Прилеп 1938 година, а кариерата ја почнал како солист во Радио Скопје.


(Фокус)

SHARE