Почина Лазо Голужа, творецот на легендарната „Квискотека“

Творецот на легендарната „Квискотека“ Лазо Голужа почина на 85-годишна возраст, потврдил неговиот син Доминик за хрватски медиуми.

„Квискотека“ беше најпопуларниот проект на Голужа.

Квизот беше стартуваше во 1979 година и се емитуваше 15 години. Водач на квизот беше Оливер Млакар.

Голужа е првата личност во Хрватска што го заштити својот проект како интелектуална сопственост – „Игра на здруженија“ од Квискотека.

SHARE