Почина Милена Дравиќ

Легендарната српска актерка почина ноќва по сериозна болест на возраст од 79 години во Белград.

Милена Дравиќ, една од најпознатите српски и југословенски актерки беше родена на 5 октомври 1940 година.

Исто така, забележано сценарист, еден од најпознатите српски и југословенски актерка, е роден на 5 октомври, 1940 година во Белград.

Играше во повеќе од 100 филмови, а популарноста ја стекна благодарение на соработката со Љубиша Самарџиќ.

Најпознатата улога беше во „Козара“, Битка на Неретва“ , „Љубовниот живот на Будимир Трајковиќ”, „Работа на одредено време“, „Татко на одредено време“, „Зона Замфирова“.

Од 1972 до 1974 година, со својот трет сопруг и колега, Драган Николиќ, го водеше популарното шоу „Образ до образ“.

SHARE