Поевтини струјата, сметките од 1.000 денари пониски за 1 денар

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), денеска на прес-конференција го соопшти намалувањето на цената на електричната енергија.

Цената се намалува за 0,1 проценти, а пониската цена на ќе важи од 1 јули годинава.

Со намалувањето, сметките на граѓаните од, на пример, 1.000 денари ќе се намалат за 1 денар, а оние од 3.000 – за три денари.

SHARE

Comments are closed.