Покрај рекордни заболени за 24 часа имаме друг поголем проблем

Јунскиот го надмина априлскиот врв на заразата, вели статистиката забележана од граѓани.

“Со денешните 180 новозаболени пациенти, постигнат е нов рекорд во бројот на активни случаи – 1 009.
Претходно, врвот на активни случаи беше бројката 977, објавена на 19 април”, се вели во објава на Твитер на наш граѓанин која се базира на реалната статистика на министерството за здравство.

SHARE