Полицијата повторно спречи уставно право на членови на #бојкотирам

По вчерашната забрана за протестот пред Владата за која организаторите имале добиено дозвола денеска МВР повторно ускрати уставно право на граѓани.

Полицијата денеска ја спречи најавената блокада на магистралниот пат Охрид-Струга.

“Протестот, блокадата беше уредно пријавена. Полицијата не остава да се блокира едната лента од магистралниот пат како што беше најавено, им стигнала наредба дека не смееме да блокираме”, објавија од движењето #бојкотирам.

Видеото со порака од #бојкотирам

SHARE

2 Коментари

Comments are closed.